26 januari 2018

Krimpense SGP-lijsttrekker kandidaat Europees Parlement

Bert-Jan Ruissen, al vele jaren fractievoorzitter en lijsttrekker voor de SGP in Krimpen aan den IJssel, is door het landelijk Hoofdbestuur van de SGP voorgedragen als eerste op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van het Europees Parlement in mei 2019.

Hierdoor zal hij niet de SGP-lijst van de gemeenteraadsverkiezingen aanvoeren, maar staat daarop nu als nr. 2 genomineerd. Lijsttrekker voor de Krimpense SGP wordt Marco Oosterwijk, thans wethouder in die gemeente.

 Bert-Jan Ruissen zal, afhankelijk van de uitslag van de EP-verkiezingen, in mei 2019 vertrekken uit de Krimpense politiek. Hij zal tot dat moment zijn plaats als raadslid/fractievoorzitter in de gemeenteraad innemen en zich blijven inzetten voor de Krimpense samenleving. In de aanloop naar de Europese verkiezingen zal hij ook daaraan een deel van zijn tijd moeten wijden. Om die reden heeft hij verzocht op de kandidatenlijst te wisselen met Marco Oosterwijk.

 De SGP wil op voorhand transparant zijn over deze wisseling, daar heeft de kiezer recht op. Ook met deze aanpassing in de kandidatenlijst is het verkiezingsprogramma: “Stem met overtuiging” straks in goede handen.

 Hoewel het bestuur met volle overtuiging Bert-Jan weer op nr. 1 van de Krimpense lijst had geplaatst, heeft het alle begrip voor de bijzondere situatie, die nu ontstaat en heeft met waardering kennis genomen van de voordracht van Bert-Jan voor het Europees Parlement. Over zijn kandidatuur neemt de landelijke ledenvergadering van de SGP op de partijdag van D.V. 21 april a.s. een definitief besluit.

 Inmiddels heeft Marco Oosterwijk zich bereid verklaard als lijstrekker voor de SGP de gemeenteraadsverkiezingen in te gaan. Hij heeft ruime ervaring als raadslid en wethouder en kwaliteiten en kennis om met overtuiging de SGP-lijst aan te voeren.