16 december 2013

Marco Oosterwijk wethouderskandidaat SGP

Krimpen aan den IJssel - De SGP van Krimpen aan den IJssel zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 Marco Oosterwijk presenteren als wethouderskandidaat.Lijsttrekker Bert-Jan Ruissen heeft dat donderdagavond bekendgemaakt op de ledenvergadering van de plaatselijke kiesvereniging.

Eerder op de avond had wethouder Prins bekend gemaakt zich niet meer kandidaat te zullen stellen voor een nieuwe periode. Prins zei terug te treden vanwege zijn leeftijd (67 jaar) en omdat hij het tijd vindt plaats te maken voor de jongere generatie.

Marco Oosterwijk is raadslid sinds 2007 en staat nummer 2 op de lijst. Ruissen typeerde de kersverse wethouderskandidaat als een enthousiast en gedreven raadslid, die beschikt over uitstekende bestuurlijke kwaliteiten.

Wanneer de uitslag van de verkiezing en de collegeonderhandelingen daar aanleiding toe geven, beschikt de SGP over een kandidaat-wethouder, die met de nodige politieke en bestuurlijke ervaring tot het college van burgemeester en wethouders kan toetreden.