3 maart 2018

SGP-jongeren voeren campagne.

 

Koude handen voor een warm hart... Vandaag waren SGP-jongeren CK met Hugo van der Wal met Marco Oosterwijk onder andere in Krimpen aan den IJssel op pad... Met enthousiasme, want met een belangrijk doel!

Een actie die eenzaamheid, ook in Gemeente Krimpen aan den IJssel, onder de aandacht brengt... Mooi dat de actieve SGP-jongeren dit thema hebben opgepakt en hier zelf deze actie bij hebben bedacht en opgezet: "Breng een oudere een bezoekje en eet samen een koekje".

Leuke reacties van mensen: 'ga ik zeker doen'! 'Nooit zo bij stil gestaan, die is voor mijn vorige buurvrouw'. En daar gaat het om: met een klein beetje omkijken naar elkaar kunnen we allemaal het verschil maken voor die ander...

In Krimpen aan den IJssel gebeurt al veel aan eenzaamheidsbestrijding, onder andere via KrimpenWijzer, Jongerenwerk Krimpen, Café van Toen en Nu, Inloop de IJssel en de andere projecten.

SGP Krimpen aan den IJssel wil naast de algemene voorzieningen en de vier projecten tegen eenzaamheid ook meer persoonsgericht eenzaamheid tegen gaan. Het succesvolle Rotterdamse actieprogramma is daarbij onze inspiratiebron (https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/voor-mekaar/).