27 september 2018

SGP KRIMPEN: “SNEL OOK IN KRIMPEN EEN COLLECTIEVE ZORGPOLIS VOOR IEDERE KRIMPENAAR”

 

SGP KRIMPEN: “SNEL OOK IN KRIMPEN EEN COLLECTIEVE ZORGPOLIS VOOR IEDERE KRIMPENAAR”


Hugo van der Wal (raadslid met portefeuille zorg): “Vandaag werd bekend dat in Rotterdam iedere inwoner gebruik kan gaan maken van een collectieve zorgpolis die is overeengekomen tussen gemeente Rotterdam en verzekeraar VGZ. Wij willen dat ook Krimpenaren hierop kunnen gaan aansluiten en zo een korting op hun toch al dure zorgpremie kunnen krijgen”. De Krimpense SGP heeft er de achterliggende jaren en voor de toekomst nadrukkelijk voor gekozen goede zorg centraal te laten staan. Van der Wal aarzelde daarom niet en ondernam direct actie.

In de achterliggende periode hebben Rotterdam, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel al gezamenlijk de aanbesteding van een collectieve zorgpolis voor minima vormgegeven, waarvan inwoners met een inkomen tot een maximum van 130% van het minimumloon gebruik kunnen maken.

Van der Wal: “de zorgpremie stijgt de laatste jaren fors en ook voor 2019 is dat aan de orde. Als inwoners net meer dan 130% van het sociaal minimum straks ook gebruik kunnen maken van een collectiviteitskorting, dan is dat juist voor hen, maar ook voor alle Krimpenaren, mooi nieuws! Wij sporen het college daarom graag aan het gesprek met Rotterdam aan te gaan en dit ook zo spoedig mogelijk in Krimpen mogelijk te maken. Het brengt volgens ons voor gemeente Krimpen aan den IJssel geen structurele lasten met zich mee: de gemeente hoeft alleen maar te faciliteren”.

Te hoge zorgkosten zorgt in Nederland steeds meer voor zorgmijding: mensen gaan niet meer naar de tandarts of kiezen niet voor medicatie vanwege de hoge eigen bijdrage. Van der Wal: “dat is echt een slechte zaak. Als mensen met zo min mogelijk belemmeringen van goede zorg gebruik kunnen blijven maken, dan is dat goed voor hun eigen gezondheid, geeft dat een positieve impuls aan het verborgen armoede en is het bewezen dat het deelnemen aan de samenleving gemakkelijker plaatsvindt”.

De SGP heeft het college verzocht om de gemeenteraad op korte termijn te willen informeren over de stand van zaken en kijkt met grote belangstelling uit naar de beantwoording.


Krimpen aan den IJssel, 27 september 2018
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadere informatie:
SGP Raadslid Hugo van der Wal, tel. 06-31753391