3 februari 2018

SGP WIL “KRIMPEN FIETST 2.0”

 

SGP wil “KRIMPEN FIETST 2.0”

Lijsttrekker Marco Oosterwijk en SGP nummer 13 Aart van der Jagt trokken er vrijdag 2 februari samen op uit naar Alblasserdam om de fietslift bij de brug over de Noord te onderzoeken. Ze kwamen enthousiast terug.

Marco Oosterwijk: "Fietsvriendelijk Krimpen is een van de speerpunten in ons verkiezingsprogramma. En dat op veel manieren. Van inwoners horen we dat bij de Algerabrug de fietstrap met de fiets omhoog en omlaag een opgave kan zijn, zeker met de zwaardere elektrische fietsen. De situatie in Alblasserdam is vergelijkbaar en daar hebben ze een fietslift. Als SGP roepen we dan niet zomaar wat, maar gaan we gewoon graag even ter plekke kijken. Het is simpel en effectief: je zet je fiets op een lopend bandje in een goot en je wandelt zo met je fiets naar boven. Naar beneden is er een goot met een snelheidsremmende borstel. Dat scheelt enorm en je komt eenvoudig veilig beneden. Je kunt dit systeem zo kopiëren naar Krimpen aan den IJssel”.

Fietsveiligheid staat hoog in het SGP-vaandel. Van der Jagt: “het gaat om Krimpense kinderen, scholieren, maar ook ouderen. Als fietser ben je kwetsbaarder dan een automobilist en daar willen we als SGP echt de vinger bij leggen. Daarom willen we bijvoorbeeld bij de Krimpenerbosweg-Vijverlaan een rotonde, waar de fietsveiligheid centraal staat”.

De SGP noemt het ook wel “Krimpen fietst 2.0”: diverse maatregelen die het fietsen bevorderen en veiliger maken. Zo wil de SGP een snelfietsverbinding tussen de Krimpenerwaard, Krimpen en Rotterdam met zo min mogelijk onderbrekingen voor de fietser. Ook pleit de SGP voor meer fietsstallingscapaciteit bij de winkelcentra en OV-voorzieningen. OV-leenfietsen, fietslaadpalen voor E-bikes, het behouden van het verkeersexamen voor basisschoolleerlingen en veilige oversteekplaatsen voor scholieren. Fietspaden worden goed onderhouden en wegen worden zo ingericht dat fietsstroken of vrijliggend zijn of duidelijk gemarkeerd.

Oosterwijk: “fietsen is gezond, maar ook een prima alternatief voor de auto en scheelt dus  fileleed. We moeten het fietsen dan ook stimuleren! De fietslift is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook - naast de andere concrete voorstellen - de inzet van ‘meer waterbus’. Over de IJssel, maar ook naar IJsselmonde en Rotterdam-Zuid. Je bent supersnel in Rotterdam of Dordrecht. Daarom zijn we ook pleitbezorger van eerdere afvaarten van de waterbus, zodat degenen die vroeg aan de slag moeten met het vervoer over water in Krimpen of in de regio kunnen komen”.

 

Krimpen aan den IJssel, 3 februari 2018.