18 oktober 2022

verplaatsing ambulancepost Zuidbroek roept vragen op

Krimpen aan den IJssel – De SGP en Leefbaar Krimpen (LK) hebben een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college. Aanleiding vormt de voorgenomen verplaatsing van de ambulancepost Zuidbroek naar Bergambacht.

Uit een brief van het college van de Krimpenerwaard aan de gemeenteraad blijkt de voorgenomen verplaatsing van de ambulancepost Zuidbroek. Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan den Lek en een deel van Lekkerkerk zullen door de ambulances uit Capelle aan den IJssel bediend worden. De SGP en LK hebben de afgelopen jaren meermalen aandacht gevraagd voor de aanrijtijden van de ambulance in Krimpen aan den IJssel.

Raadslid Adriaan van Beek (SGP) heeft de afgelopen jaren met steun van o.a. LK regelmatig aandacht gevraagd voor de ondermaatse aanrijtijden van de ambulance in Krimpen aan den IJssel. Hij verwacht dat de verplaatsing van de post in Zuidbroek deze aanrijtijden verder onder druk zal zetten. LK-raadslid Jeffrey van der Elst vult aan: ‘Dit laat de noodzaak zien dat een ambulancepost in Krimpen serieus onderzocht wordt, of andere maatregelen die onze aanrijtijden verbeteren.’