Arrèn van Tienhoven

Fractievoorzitter

Mijn naam is: Arrèn van Tienhoven, 45 jaar en woon sinds mijn 8 e jaar in Krimpen aan den IJssel. Ik ben getrouwd met Christa Prins en wij hebben een zoon en twee dochters. Kerkelijk zijn we lid van de Gereformeerde Gemeente (Seba kerk).

Scholing en ervaring: Na het afronden van mijn opleiding Civiele Techniek heb ik 24 jaar in diverse functies bij Dura Vermeer (groot bouwbedrijf) gewerkt. De laatste jaren was ik daar directeur van het railinfra bedrijf. Na het afronden van een Masterstudie (MBA Public and Private) ben ik eind 2017 bij Arcadis (ingenieursbureau) gaan werken. Als director Client Development Contractors sla ik een brug slaan denken en doen. Dit doe ik door belangen op elkaar af te stemmen en het te realiseren project centraal te stellen.

Hobby’s en vrije tijd: Ik kan heel slecht stilzitten en ben eigenlijk altijd bezig. Mijn ontspanning vind ik vooral buiten door een rondje te hardlopen te fietsen of in de tuin bezig te zijn. Helaas heb ik te weinig tijd voor het lezen van boeken.

Interesse in de politiek: Tijdens mijn Masterstudie heb ik veel bewogen en bevlogen mensen ontmoet die werkzaam zijn in het publieke domein. Hoe is dat eigenlijk in Krimpen aan den IJssel en wie zorgt dat ons dorp zo’n fijne plaats blijft om in te wonen? Dit heeft me doen beseffen dat mensen in het lokale bestuur hierin een grote rol spelen. Vanuit betrokkenheid met mijn eigen woonomgeving wil ik vanuit Bijbelse waarden en normen hieraan graag ook een bijdrage leveren. Als raadslid wil ik een brug slaan tussen besturen en wonen. Dit wil ik doen door als raadslid goed te luisteren naar elkaars belangen. Kwetsbare inwoners verdienen daarbij mijn bijzondere aandacht.

Voor Krimpen is belangrijk: Door het dorpse karakter en de unieke ligging, vind ik Krimpen een mooie plaats om te wonen. Krimpen ligt onder de rook van Rotterdam en in de mooie Krimpenerwaard. Hier kunnen mensen tot rust komen in een veilige en prettige woonomgeving. De zondag is hierbij een belangrijk collectief moment van rust.

Wat mag er veranderen en wat willen we behouden: In de discussie over de bereikbaarheid van Krimpen vind ik de balans tussen bereikbaarheid en leefbaarheid erg belangrijk. Onderzoek naar alternatieve oeververbindingen dienen een eerlijke kans te krijgen. We zullen echter ook anders met onze mobiliteit moeten omgaan. Slimmer reizen en het aanpassen van ons reisgedrag zijn hierbij noodzakelijk. Daarnaast zullen we komende jaren actief aan de gang moeten met de energietransitie en het klimaatbestendig maken van Krimpen. Kortom, er is genoeg te doen!

 

 

 

Terug naar overzicht